Wednesday, 30 September 2015

33 Manfaat ESP Shaklee Perlu Korang Tahu!

ESP Shaklee sedap diminum. Minum begitu saja atau dicampurkan bersama minuman kegemaran. Kalau Fiefi, suka minum bersama milo pagi-pagi, kadang-kadang campur bersama minuman yogurt Bliss Nestle. Yummi minum sejuk-sejuk ni. Heavan=)

 Hari ni last promo harga istimewa Shaklee. Rugi tak rebut peluang ni. Beli 6 percuma 1! Expired pun lambat lagi April 2016 =)




So untuk entri kali ni Fiefi nak share 33 manfaat yang boleh diperoleh hanya dalam 1 canister ESP :

1- Cerahkan kulit
2- Hilangkan jeragat
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara
7- Anjalkan punggung
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu
10- Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku
13- Menghaluskan tumit pecah
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa.Sangat membantu bagi ibu yang sering merasa penat.
15- Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
23- Rendah lemak, tanpa kolestrol
24- Membantu mengurangkan risiko kanser,
25- Bertindak sebagai antioksidan,
26- Menguatkan sistem imun tubuh,
27- Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
28- Memelihara kesihatan jantung
29- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
30- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
31- Membantu merendahkan paras kolestrol,
32- Mencegah osteoporosis
33- Membantu pembentukan sel-sel baru.


Banyakkan manfaat ESP Shaklee ni. Makesure konsisten pengambilannya taw kawan-kawan. Cara pengambilan pun mesti betul.


012 266 04 27
Emel: sayafiefi@gmail.com

Tuesday, 29 September 2015

Korang tau tak? #1. Esok last day promo ESP Shaklee!

Kawan-kawan, esok last tau! Last day promo ESP Shaklee.
Nak rebut peluang ni, hubungi
Fiefi 012. 266 0427.
Emel: sayafiefi@gmail.com

Saturday, 26 September 2015

Quote of the day #4

If it doesn't challenge you,
it won't change you.

3 Kisah Pencinta ESP Shaklee Yang Miliki Kulit Cantik Glowing!

Kali ni Fiefi nak berkongsi pengalaman-pengalaman pencinta ESP Shaklee. Lagipun, tinggal 4 hari je lagi bagi promosi harga istimewa ESP ni, masa yang terbaik untuk kawan-kawan memilikinya dan bakal menerima kejutan-kejutan dari hasil penggunaannya yang konsisten =)

1. Masalah kulit muka dapat ditangani dalam masa sebulan!
Dah agak lama terputus stok ESP. Anak dah jarang-jarang menyusu, so mami pun liatlah jugak nak menelan supplements hiii.. Kesannya kulit muka sangat bermasalah, dengan jerawatnya, parut-parut jerawat, kulit kasar, menggelupas dan sangatlah kusam. Kemuncaknya bila tengok gambar raya haritu, mak aihh kusamnye mukaaa (T___T). Lepas raya terus sambar ESP dan gigih bermasker alfalfa+garlic. Hasilnya lepas sebulan je, jerawat dah slowly berkurangan dan cepat kecut, kulit pun makin halus dan paling best dah kurang kusam. Alhamdulillah(^____^)~Cik Imm 



2.  Memula niat untuk kebaikan anak, last-last ibu tumpang sekali kebaikannya!
Niat asal ambil ESP as milk booster time menyusu anak first. Yes, memang susu makin hari makin meriah, makin pekat. Lama-lama baru perasan perubahan kulit -makin lembap, dah tak mengelupas area hujung bibir dan bawah hidung, stretchmark makin pudar, jerawat belakang badan pun segan nak naik, surprisingly parut-parut lama pun hilang! Kalau luka plak, cepaaat jer baik, tak tinggal parut macam dulu-dulu. 
Lagi satu yang best, ibu menyusu kan makan agak kerap. Sebelum consume esp, hourly jugakla mengunyah sebab lapar. Tapi lepas esp, paling kurang lepas 3 jam baru rasa lapar. Walaupun orang lain rasa makan 3 jam sekali tu macam makan banyak, tapi semua pun tegur body tak naik walaupun dah anak 2. Hepi tak hepi, berat lepas anak 2 sama dengan berat masa sekolah rendah tu! =)
Pregnant dgn esp plak sentiasa bertenaga dari bukak mata bangun pagi, sampaila nak tidur. Sayalah ibu berkerjaya, surirumah, isteri dan ibu kepada 2 anak perempuan kecil (nak masuk 3 tak lama lagi). Tak ada orang gaji, semua kerja rumah pun kami suami isteri buat sendiri. Last skali, "boring" dah orang tegur, "ha, dah 30 tahun? Ingatkn baru habis SPM!" =) Kesimpulannya... SUPERMOM MEMANG PERLUKAN SHAKLEE!~Ainniah Zulkefli 




3. Kembali rasa bertenaga dan aktif, bonus lagi kulit kelihatan muda, berat badan cun. Malah baby pun kulit gebu gebas!

CINTA KU BERSAMA ESP 
Dahulu pada mula-mula beranak kali ke 3, agak letih berulang alik ke hospital sebab anak tidak sihat, kena follow up doktor pakar membuatkan saya agak letih dan penat, tidur tak cukup membuatkan kulit semakin kusam.. apabila mula diperkenalkan dengan ESP, terus saya jatuh cinta padanya. Saya sangat bertenaga dan aktif, kulit kelihatan muda, berat badan pula menurun dan susu semakin banyak. Dalam masa yang sama saya boleh aktif bersukan. Alhamdulillah baby pun dapat manfaat dan kelebihan dari ESP kerana kulit anak gebu gebas. Terus saya perkenalkan kepada suami yang selalu gastrik. Alhamdulillah, gastrik semakin berkurangan sekarang dan semakin bertenaga. 
KAMI SEKELUARGA JATUH CINTA DENGAN ESP. ~Suriati Shaari



Begitulah kisah 3 pencinta ESP yang miliki kulit cantik glowing. Adakah kisah mereka sebahagian daripada impian kawan-kawan yang mahukan cara hidup yang sihat? 

Jom cuba ESP Shaklee =)
Serius, belum kenal maka tak cinta!

Kawan-kawan mahu dapatkan ESP Shaklee?

Mudah je, hubungi Fiefi.
012- 266 0427
emel: sayafiefi@gmail.com

Friday, 25 September 2015

Mini Birthday Giveaway by MiminAdam

Salam Jumaat semua=)

Selamat makan daging korban jugak! Jaga pemakanan di hari mulia ni, ingat yang tersayang. Ok, hari ni Fiefi juga nak ajak korang semua join GA ni. GA dari MiminAdam.



Mini Birthday Giveaway by MiminAdam | seharian nak juga nak buat persediaan ni. Akhirnya! Mimin merasmikan Mini Birthday Giveaway byMiminAdam Bermula 1 September 2015 sehingga 30 September 2015. Penyertaan anda amat Mimin alu-alukan. Semoga berjaya !

Bismillahi.....


Mini Birthday Giveaway byMiminadam
WishBirthday Terbaik untuk Mimin:

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada para blogger

2. Copy coding kat bawah sekali
3. Mencipta WishBirthday yang menarik untuk Mimin
3. Klik sini :



4. Follow blog :
MiminAdam, MeraHussain. Shahira, Alfi Studio, Safurara, Khaty Aiman, Along, Ana jingga, sayidah Napisah, Noor Akma, Nurbeuty, Wawa, Wani, bahejabella, maisarahGrafix, Cik en, Farhain, Little Weirdo, Mimi Rheem, Rose, Ana, AishaIbrahim

5. Follow Instagram
MiminAdam, dalizgrafix, Shahira, rahimaim94, Wawa, maisarah_humaira, eintan_nurfuzie, Little Weirdo, Mimi Rheem, S A Beauty, NurBeautAnggun, alfiramadhani, ahkakgojes, aisya_zuhaili



Tarikh Tamat: 30 September 2015
Senarai Sponsor dan Hadiah
 
Ni wish birthday untuk Mimin:
Selamat menyambut ulangtahun kelahiran Mimin,
didoakan semoga sentiasa dalam rahmatNya,
berjaya dalam apa jua bidang diceburi,
serta sentiasa bahagia, ceria dan cantik =) 

Thursday, 24 September 2015

Wednesday, 23 September 2015

Doa Arafah: Waktu wukuf di Arafah, waktu mustajab doa!

In sya Allah waktu Wuquf di Arafah akn bermula waktu Zuhur hingga Maghrib pd 9 Zulhijjah bersamaan 23/9/2015. Waktu M'sia 5.30 pm hingga 11.00pm. Gunakanlah waktu ini utk berdoa kerana ini adalah waktu yg amat mustajab. Selamat Beribadat!

Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat senarai doa yang mahu anda pohon kepada Allah? Berikut adalah beberapa doa yang anda boleh masukkan dalam senarai anda, Insya Allah:
1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus
2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.
3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir.  Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).
4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.
5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam saya dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.
6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.
7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.
8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.
9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi
10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.
11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan  yang Engkau lindungi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.
12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.
13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).
14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu
15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.
16. Ya Allah ya Rabb, sucikan niatku hanya untuk Mu semata dan lindungi aku dari menunjuk-nunjuk atau kebanggaan palsu. Selamatkan aku dari sifat angkuh, sombong, menunjuk nunjuk dan mengungkit ungkit nikmat.
17. Oh Penciptaku dan Tuhanku, jangan biarkan aku sendirian. Berkati aku dengan pasangan yang sesuai dan anak-anak yang akan menjadi penyejuk mataku.
18. Oh Tuhanku, jadikanlah aku dari orang-orang yang sabar dan patuh kepada Mu dan kepada ibu bapaku.
19. Selamatkanlah aku dari Fitnah Dajjal.
20. Selamatkanlah aku dari azab kubur dan azab api neraka.
21 Ya Allah, tingkatkanlah usahaku dalam kerja-kerja Sadakatul Jariah.
22 Ya Allah, berkati hidupku dengan kesihatan yang baik, agar aku dapat bersujud padamu dengan mudah sehingga akhir hayatku.
23 Ya Allah, lindungi aku dan seluruh umat Islam dalam menentang penindas-penindas yang zalim. Selamatkan kami dari fitnah dan permudahkanlah bagi kami mengharungi zaman yang sukar ini.
24. Tuhanku, berkati hidupku dengan yang terbaik di dunia ini, yang terbaik di akhirat nanti dan selamatkanlah aku dari api neraka. Sesungguhnya aku memang memerlukan kurniaan dari Mu Ya Allah.
25 Ya Allah tingkatkanlah kesyukuranku semata-mata kepada Mu.
26. Ya Rabb, selamatkan aku dari kemunafikan.
27 Ya Allah, izinkan aku dan isteriku menjadi antara jemaah menunaikan Haji sebelum kami dijemput olehMu..
28 Ya Allah lindungi kami dari syaitan, jin dan arak. Lindungi kami dari perbuatan jahat dan niat mereka.
29 Ya Allah ampuni dan berilah rahmat kepada ibu bapa kami, kerana mereka menjaga kami ketika kami masih kecil.
30 Ya Allah, aku berdoa dan memohon daripadamu untuk mengurniakan bimbingan kepada pemuda dan umat Islam. Selamatkan kami semua dari kufur, putus asa, salah laku dan syirik.
31 Ya Allah berikan aku kekuatan untuk melawan kemalasan dan tidur, semoga aku dapat bangun untuk tahajjud dan solat subuh setiap hari.
Amiin Ya Allah..
Sumber: Group Whatsapp
Jom kawan-kawan, guna peluang yang ada ni dengan sebaik-baiknya.
Jom submit doa pada Yang Maha Esa, Yang Memiliki Segala-galanya.

Wordless Wednesday: Kita mengeluh, Allah menjawab...










Semoga bermanfaat dan kekal positif =)

Tuesday, 22 September 2015

Segmen "Ucing Nak Url"

http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/09/segmen-ucing-nak-url.html
Ucing Kadayan

kawan-kawan...

mohle, menjoinkan diri anda dalam segmen ni =)
klik banner untuk join ye!

sekian. 

Monday, 21 September 2015

Drawing: Cara baru release stress #1

Melukis!

Yup, suka melukis dulu-dulu,
sekarang  dah jarang-jarang...

Ni nak kongsi hasil semalam..


Tu je =)

Friday, 18 September 2015

Thursday, 17 September 2015

Tentang Alfalfa Complex Shaklee Perlu Korang Tahu!

Memula jom kenali tumbuhan alfalfa secara ringkas!

Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan yang akar tunjangnya tumbuh sedalam 6 meter untuk menyerap nutrien dan mineral daripada tanah. Disebabkan itu ia merupakan perumah pelbagai nutrien. Daunnya pula berjaya mengumpul sejumlah besar klorofil melalui prodes fotodintesid secara semulajadi. Hal ini membolehkan alfalfa menyerap sejumlah nesar nutrien penting termasuk kalsium,  fosforus, zat besi, klorofil, bio-flavonoid, mineral asli dan juga vitamin.

Amnya manfaat kesihatan alfalfa merangkumi pelbagai penyakit dan masalah kesihatan termasuk:
1. Meningkatkan kealkalian tubuh dan menyingkirkan toksin
2. Mengatasi masalah sistem penghadaman seperti sembelit, loya dan ketidakcernaan
3. Bertindak sebagai diuretik semulajadi untuk mengurangkan sembap dan bengkak
4. Digunakan secara tradisional sebagai antihistamina untuk melegakan masalah pernafasan
5. Digunakan secara tradisional untuk meningkatkan penghasilan dan kualiti susu badan


#korang tau tak? Alfalfa juga dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Yela, dengan ciri akar tunjangnya yang unik membolehkannya 'membekalkan' nutrisi dari bumi =)


Bagaimana dengan Alfalfa Complex Shaklee?

Alfalfa Complex ialah Shaklee Signature Formula yang mula dikembangkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950an. Hanya alfalfa berkualiti tinggi (Medicago sativa) dari California digunakan dalam Alfalfa Complex. Hal ini untuk memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Medicago sativa mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar. Daun-daunnya hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.

Setelah dikeringkan, daun-daun akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Lagi istimewa, keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

Oh ya! Ia diprodukkan dalam 2 saiz,
1. Kecil- mempunyai 330 tablet
2. Besar- mempunyai 700 tablet

Lagi best, Alfalfa Complex ni tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia.

Alfalfa Complex ni sesuai untuk lelaki dan perempuan. Tapi awas! Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Lagi.... korang tau tak ianya kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral. Malah, setiap sajian,iaitu 10 biji Alfalfa Complex membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan segelas susu. So, manfaat Alfalfa Complex memang superb la untuk pengetahuan korang.


Nak cuba tablet-tablet yang kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral ni?
Mudah je! Hubungi Fiefi.
012- 266 0427
Emel: sayafiefi@gmail.com

THE BAKER'S COTTAGE MOONCAKE GIVEAWAY BY AYUNI RAFILAH



GA ni menarik, sebab hadiahnya 
kek bulan The Baker's Cotttage!


Jom join GA ni,
mana taw murah rezeki dapat rasa kek bulan =)


Wish me luck k !

Wednesday, 16 September 2015

BROOCH Mini Giveaway


Kawan-kawan, jom join GA ni.

Jom sambil  blogwalking, sambil bagi sokongan kawan blogger kita ni,
InsyaAllah, ada rezeki dapat brooch comel =)

GA last 22 September 2015, jam 11.59 malam.
Meh, meh,  sempat lagi ni!

Syarat2  pon simple je.

Wish me luck k!
&
Good luck too!

3 Testimonial ESP: Gastrik (Part 2)

Ni lagi 3 testimonial berkaitan gastrik dan ESP. Semalam dah 3 testimonial Fiefi kongsikan.
Moga bermanfaat =)

Gastrik pulih, badan bertenaga, berat maintain! 
Saya start minum ESP ni masa buat labwork yang makan minum tak menentu dan gastrik. Gastrik sampai jalan pun takleh..kena tunduk kejap dan jalan slow-slow. Lepas istiqamah amalkan ESP ni, sampai bawa pergi lab, kongsi dengan kawan la, bila agak tak sempat nak lunch or dah mula rasa lapar, cepat-cepat bancuh. Alhamdulillah, cepat je pulih gastrik. Paling tak suka MMT tu sebab tau bahaya. Apapun, lepas minum ESP bukan takat gastrik saya OK, badan pun bertenaga, berat pun maintain smile emoticon ~Noraimi Syazwani 


Gastrik pulih, heart burn dan jeragat hilang!
Saya lak first time try ESP ni masa pregnant ke 3 ni. Masa kandungan dalam 6 weeks macam tu. Saya mai pedih ulu hati. Heart burn. Ya Allah, sakit tak dapat nak cerita kat orang. Masuk makanan pedih. Masuk air pedih. Kalau termakan makanan pedas atau bersantan, lagilah pedih. Bila dah pedih, keluar balik makanan. Ya Allah, lagilah sakit kalau keluar balik. Bila pergi periksa doktor, doktor bagitau sebab saya ada gastrik. Pedih ni tak kan hilang sampailah saya bersalin. Ya Allah, rasa nak pitam pun ya. Lama lagi tu nak bersalin, tak sanggup nak hadapi hari-hari berikutnya. 
Lastnya, terdetik nak cuba ESP. Bila duk amal kan, sehari dua tu tak nampak kesan. Tapi tetap gak minum, sebelum makan tu ambil ESP dulu, dalam 2 minggu tu baru perasan. Dah tak pedih, makan apa pun tak pedih dah perut ni. Happy bukan main k! Siapa tak happy. Sepatutnya kena tahan sampai 8 bulan, dah jadi singkat. Rasa sakit dalam 2 minggu ja. Sampai bersalin, dah tak rasa heart burn, syukurkan. Dapat lagi bonus, semua orang duk puji, kulit ko cantiklah. Takde dah yer jeragat kat muka ko tu..huhuhu ~Ctnatrah Che Kamaruddin


Gastrik ibu hilang!
Ni nak cerita pengalaman ibu saya yang tersayang. Ibu saya seperti saya, tak minat segala jenis susu. Rasa nsk muntah walaupun tau kelebihan susu. Suatu hari, ibu saya diserang gastrik dah pedih ulu hati yang teruk. Saya sebagai anak rasa sedih sangat tengok dia. Pastu, saya terus teringat ESP dan Peppermint. Saya terus bancuh ESP dan bagi dia minum. Selepas tu saya ambil Peppermint Ginger Plus dan larut dalam air. Alhamdulillah, selepas setengah jam baru dia rasa lega sangatAlhamdulillah, mujur ada ESP dan Peppermint Ginger Plus. Tapi...yang paling saya suka ialah dia boleh minum ESP seperti biasa tanpa rasa mual. Takde campur apa-apa. ~Siti Nadzirah 



InsyaAllah dengan izinNya gastrik dapat pulih. Kita berusaha dan berikhtiar. 

ESP salah satu alternatif. Korang tahu kan yang ESP ni mempunyai sifat alkali yang tinggi. Dengan kelebihan inilah, ia dapat meneutralkan keasidan. Opss! ESP bukan sahaja untuk pulihkan gastrik tapi banyak manfaatnya yang lain. Jangan terkejut andai tiba-tiba kulit jadi mulus, gebu, glowing, macam comel je =) atau tiba-tiba rasa bertenaga dan cargas je! Sebab itulah kelainan ESP Shaklee.

Nak minum ESP Shaklee?
Mahu dapatkan ESP Shaklee?
Ok, meh hubungi Fiefi. 

012- 266 0427 
Emel: sayafiefi@gmail.com 


Kawan-kawan, bulan ni ada promosi ESP. Harga istimewa taw! Bulan ni je taw =)

Tuesday, 15 September 2015

3 Testimonial ESP: Gastrik (Part 1)

Entri kali ni, Fiefi kongsikan 3 testimonial ESP berkaitan gastrik.
Harap bermanfaat dan dapat membantu sesiapa ada gastrik.

Gastrik hilang, boleh setelkan kerja rumah yang tertangguh!
Salam. Dah seminggu kena gastrik. Nak kena makan je. Dalam masa 3 jam mesti kena makan kalau tak, sakitnya sampai berguling-guling. Yang tak tahan pepagi bangun terus sakit perut. Pagi tadi bangun je sakit perut terus bancuh ESP dengan ribena. Dengan air sejuk lagi. Dalam hati tawakal je la minum air sejuk pepagi. Sekali lepas minum, sakit tu terus hilang. Best sangat. Boleh buat kerja rumah yang dah tertangguh seminggu yang lalu. Huhuhu..~Erny Afli


Gastrik dari darjah 4 pulih, bertenaga berpuasa!
Dila kena gastrik dari darjah 4. Tiap-tiap tahun paling banyak puasa dalam 2 minggu je. Puasa 3 hingga 4 hari. Gastrik datang. Pastu tak puasa 2 hingga 3 hari. Macam itulah tiap-tiap tahun. Bila gastrik datang mesti nak muntah baru lega. Pedih ulu hati jangan cakap le.
Hospital mana Dila tak pernah pergi? Klang,Ipoh, Sungai Petani, Tapah, semua Dila pernah pergi sebab sakit sangat, tak tahan. Makan ubat pula, macam-macam dah makan. Gamat, susu kambing, ubat itu, ubat ini, minyak ini, minyak itu, tapi tak baik-baik juga. Makan pun tak boleh silap. Kalau makan benda berangin, siap le!!! Sakit sampai nangis-nangis.
Tapi untuk pertama kalinya, tahun ni Dila berpuasa dengan Shaklee. Alhamdulillah, Dila baru tinggal 8 hari sebab period sahaja! Dila juga menyusukan anak. Alhamdulillah, dengan izin dari Allah Dila masih bertenaga, dah 10 hari berpuasa tanpa ada tinggal pun sebab sakit gastrik. Syukur sangat. ~Dila Jalil


Biasa setengah hari tahan sakit gastrik, dengan ESP 10 minit je!

Assalam.
Dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli kat klinik. Setengah hari jugak, baru la lega. Tapi baru-baru ni diserang gastrik pula. Banyak sangat minum kopi kot. Ubat klinik memang dah lama tak beli. Teringat ESP. 10 minit lepas minum ESP, dengan izin Allah, gastrik terus hilang serta merta! Syukur. Tak perlu menahan sakit sampai setengah hati. Alhamdulillah. ~Nurul Azura Salim Chia
Alhamdulillah, gastrik yang muncul boleh pulih dengan ikhtiar minum ESP Shaklee. Ya, minum ESP bukan makan =) sebab ESP ni dalam bentuk serbuk halus yang diperbuat dari kacang soya bukan GMO. Satu tin 850g diperbuat dari 30 kg kacang soya.


Buat anda yang mahu mencuba ESP sebagai alternatif gastrik anda boleh hubungi Fiefi.
012. 266 04 27
Emel: sayafiefi@gmail.com


ESP Shaklee punyai manfaat tersendiri! Jom nikmati hari ni, sedapp =)

Monday, 14 September 2015

Quote of the day #1

Kehidupan anda pada masa hadapan
bergantung kepada 
perancangan anda pada masa ini.


GIVEAWAY 2nd ANNIVERSARY BLOG AKIF IMTIYAZ


Hadiah GA ni ditaja oleh Halwa Attire.

Halwa Attire

Halwa Attire

Halwa Attire

Halwa Attire

Contoh di atas antara pakaian di Halwa Attire.
Cantikkan?
Cantikkan?
Cantikkan?


Misi Halwa Attire.
"Membantu wanita diluar sana BERJIMAT dengan menyediakan pakaian yang BUKAN hanya boleh dipakai semasa MENGANDUNG tetapi juga BOLEH DIPAKAI selepas MELAHIRKAN anak"

Untuk melihat pelbagai gaya dan design boleh kunjungi:
Instagram: halwaattire


Ohya! GA ni berakhir 15 September 2015.
Sempat lagi anda nak join ni!

Good luck!

Aidil Adha GiveAway By Dyana Hassan





3 Baju kurung Saloma untuk dimenangi!
Boleh pakai raya aidiladha nanti =)

Fiefi baru je berblog ni, so baru 'kenal'  
blogger comel ni


So sebab-sebab blog Dyana Hassan berbaloi untuk di follow
termasuklah:
1. ayat dan entri yang santai tapi ada ilmu nak dikongsikan
2. banyak review yang diberikan untuk produk2 yang mana boleh kita servay dulu before nak beli
3. adanya food review yang best2
4. tuan punya blog comel
5. blog yang simple n nice

Ohya last day GA ni 15 September 2015.
Sempat lagi korang nak join =)
Leh tengok syarat GA kat sini

Kawan2 blogger jom join

Saturday, 12 September 2015

Korang tau tak? #Meal Shakes Shaklee: 7 sebab ia penting untuk anak anda?







Ya, disebabkan 7 perkara diatas Meal Shakes penting untuk anak anda.
Siapa tak nak anak-anak bijak, berakhlak mulia, sihat, cergas dan cerdas kan?

  
Untuk sebarang pertanyaan/tempahan sila hubungi Fiefi;
012 266 0427 (sms/Whatsapp)
Email: sayafiefi@gmail.com

Az Zahin Turns 5 Giveaway by sihatcomelceria.com



Cute je si comel ni kan?
Itulah Az Zahin, anak sulung Nad.

So sempena ulangtahun Az Zahin ke 5, Nad telah mengadakan GA ni.


Tempoh GA ialah dari 4 September hingga 26 September (Az Zahin's birthday)!

So apalagi, mehlaa join GA ni,
hadiah dari Australia =)

Nak join klik banner kat atas ye!

Good luck!

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...