Wednesday, 16 September 2015

3 Testimonial ESP: Gastrik (Part 2)

Ni lagi 3 testimonial berkaitan gastrik dan ESP. Semalam dah 3 testimonial Fiefi kongsikan.
Moga bermanfaat =)

Gastrik pulih, badan bertenaga, berat maintain! 
Saya start minum ESP ni masa buat labwork yang makan minum tak menentu dan gastrik. Gastrik sampai jalan pun takleh..kena tunduk kejap dan jalan slow-slow. Lepas istiqamah amalkan ESP ni, sampai bawa pergi lab, kongsi dengan kawan la, bila agak tak sempat nak lunch or dah mula rasa lapar, cepat-cepat bancuh. Alhamdulillah, cepat je pulih gastrik. Paling tak suka MMT tu sebab tau bahaya. Apapun, lepas minum ESP bukan takat gastrik saya OK, badan pun bertenaga, berat pun maintain smile emoticon ~Noraimi Syazwani 


Gastrik pulih, heart burn dan jeragat hilang!
Saya lak first time try ESP ni masa pregnant ke 3 ni. Masa kandungan dalam 6 weeks macam tu. Saya mai pedih ulu hati. Heart burn. Ya Allah, sakit tak dapat nak cerita kat orang. Masuk makanan pedih. Masuk air pedih. Kalau termakan makanan pedas atau bersantan, lagilah pedih. Bila dah pedih, keluar balik makanan. Ya Allah, lagilah sakit kalau keluar balik. Bila pergi periksa doktor, doktor bagitau sebab saya ada gastrik. Pedih ni tak kan hilang sampailah saya bersalin. Ya Allah, rasa nak pitam pun ya. Lama lagi tu nak bersalin, tak sanggup nak hadapi hari-hari berikutnya. 
Lastnya, terdetik nak cuba ESP. Bila duk amal kan, sehari dua tu tak nampak kesan. Tapi tetap gak minum, sebelum makan tu ambil ESP dulu, dalam 2 minggu tu baru perasan. Dah tak pedih, makan apa pun tak pedih dah perut ni. Happy bukan main k! Siapa tak happy. Sepatutnya kena tahan sampai 8 bulan, dah jadi singkat. Rasa sakit dalam 2 minggu ja. Sampai bersalin, dah tak rasa heart burn, syukurkan. Dapat lagi bonus, semua orang duk puji, kulit ko cantiklah. Takde dah yer jeragat kat muka ko tu..huhuhu ~Ctnatrah Che Kamaruddin


Gastrik ibu hilang!
Ni nak cerita pengalaman ibu saya yang tersayang. Ibu saya seperti saya, tak minat segala jenis susu. Rasa nsk muntah walaupun tau kelebihan susu. Suatu hari, ibu saya diserang gastrik dah pedih ulu hati yang teruk. Saya sebagai anak rasa sedih sangat tengok dia. Pastu, saya terus teringat ESP dan Peppermint. Saya terus bancuh ESP dan bagi dia minum. Selepas tu saya ambil Peppermint Ginger Plus dan larut dalam air. Alhamdulillah, selepas setengah jam baru dia rasa lega sangatAlhamdulillah, mujur ada ESP dan Peppermint Ginger Plus. Tapi...yang paling saya suka ialah dia boleh minum ESP seperti biasa tanpa rasa mual. Takde campur apa-apa. ~Siti Nadzirah 



InsyaAllah dengan izinNya gastrik dapat pulih. Kita berusaha dan berikhtiar. 

ESP salah satu alternatif. Korang tahu kan yang ESP ni mempunyai sifat alkali yang tinggi. Dengan kelebihan inilah, ia dapat meneutralkan keasidan. Opss! ESP bukan sahaja untuk pulihkan gastrik tapi banyak manfaatnya yang lain. Jangan terkejut andai tiba-tiba kulit jadi mulus, gebu, glowing, macam comel je =) atau tiba-tiba rasa bertenaga dan cargas je! Sebab itulah kelainan ESP Shaklee.

Nak minum ESP Shaklee?
Mahu dapatkan ESP Shaklee?
Ok, meh hubungi Fiefi. 

012- 266 0427 
Emel: sayafiefi@gmail.com 


Kawan-kawan, bulan ni ada promosi ESP. Harga istimewa taw! Bulan ni je taw =)

No comments:

Post a Comment

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...