Thursday, 10 September 2015

Luahan seorang pecinta ESP Shaklee.

Sejak kali pertama hati ini sangat cinta.

Malu nak ngaku...tapi itulah, sebenarnya saya dah lama usha awak.

Masa tu saya pregnantkan si Botak Kacak, dan saya alahan teruk dari sebelumnya. Dah masuk 4 bulan pregnant, tapi saya tak mampu nak pastikan diri ambil makanan betkhasiat secukupnya. Kalau dapat habiskan sesenduk nasi berlaukkan ikan goreng sekali sehari, dah cukup bagus tu...

Tapi saya risaukan bayi dalam perut ni masa tu. Saya takut dia tak cukup nutrisi..tak dapat membesar dengan sihat..Jadi saya pun buat research pasal awak. Dati situlah, saya mula nampak gambar dan baca maklumat pasal awak. Nama awak mula meniti di bibir saya. Saya mula berangan-angan nak jumpa awak.

Bila saya terserempak dengan awak di kedai barangan baby dekat rumah, saya tengok dari jauh. Intai-intai dari celah rak. Banyak kali saya buat macam tu...tak confident nak pegi dekat awak. Saya takut saya kecewa. Maklumlaa..awak bukan sebarangan. "Ada nama". Pasti "ada harga", keluh saya. Tapi sebenarnya, saya teriiiiiingin kenal awak lebih dekat lagi. Nakk sangat cuba-cuba awak tau.

Suatu hari, kawan lama saya kontek saya. Dia tahu pulak saya pregnant. Pandai dia cari info. Dia tanya saya, kesihatan macam mana, ada ambil vitamin tak. Saya teringat pasal awak..saya tahu, kawan saya ni mesti kenal awak. Jadi saya luahkan rasa hati saya kat dia, dan saya cakap saya tak mampu nak bersama awak. Tapi kawan saya ni memang betul-betul ikhlas nak tolong saya dapatkan awak. Dia explain baik-baik dekat saya.

Terangkan secara details pasal awak. Hilangkan keraguan saya akan kebaikan awak dan kelebihan awak untuk orang macam saya.

Awak, rupa-rupanya saya salah sangka tentang awak selama ni...! Saya ingat, awak sama je dengan yang lain yang banyak saya boleh jumpa kat kedai dan pasaraya.

Menyesalnya saya, sebab tak bertanya awal-awal tentang awak walaupun dah tahu saya tak tahu. Bila dah faham yang awak tak seperti yang saya sangka, dan awak boleh bersama saya sehingga 2 hingga 3 bulan, baru saya kena cari awak lagi, saya sangat gembira tau. Terus saya minta tong kawan saya penuhi hajat saya.

Kemudian, akhirnya kita bertemu depan-depan. Gembiranya saya. Yang diimpi kini di sisi. Takpelah saya mabuk pagi pun, saya gagahkan diri menikmati awak , hari demi hari. Saya bahagia, sebab saya mula rasa kuat semula, dan pastinya bayi saya membesar dengan baik juga.

Awak tahu...bau awak sedap sangat, sehinggakan officemate saya selalu tegur saya, tanya saya bau apa yang super yummy tu. Dulu saya pernah cuba yang lain, tapi sampai expired saya tak mampu habiskan, tak sedap dan rasa semacam. Tapi kalau awak,3 kali sehari pun saya sanggup!

Sekarang, baby Sirhan pun dah umur 10 bulan. Tapi maaf ye, saya tetap takkan lepaskan awak. Saya harap saya dapat terus bersama awak sampai akhir breastfeeding journey ni. Ermm...awak, kalau saya pregnant lagi sebelum Sirhan cukup 2 tahun, awak tolong support saya lagi ye. Bantu saya lahirkan baby=)
InsyaAllah.

Aishiteru yo...awak si putih biru.
~Fashrina Manaf

Begitulah, bak kata pepatah 'Tak kenal, maka tak cinta'.


Bonus lagi bulan ni harga istimewa bagi setiap pembelian ESP Shaklee. Sebarang pertanyaan/tempahan, hubungi Fiefi:

012- 266 0427 (sms/Whatsapp)
Email: sayafiefi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...