Thursday, 17 September 2015

Tentang Alfalfa Complex Shaklee Perlu Korang Tahu!

Memula jom kenali tumbuhan alfalfa secara ringkas!

Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan yang akar tunjangnya tumbuh sedalam 6 meter untuk menyerap nutrien dan mineral daripada tanah. Disebabkan itu ia merupakan perumah pelbagai nutrien. Daunnya pula berjaya mengumpul sejumlah besar klorofil melalui prodes fotodintesid secara semulajadi. Hal ini membolehkan alfalfa menyerap sejumlah nesar nutrien penting termasuk kalsium,  fosforus, zat besi, klorofil, bio-flavonoid, mineral asli dan juga vitamin.

Amnya manfaat kesihatan alfalfa merangkumi pelbagai penyakit dan masalah kesihatan termasuk:
1. Meningkatkan kealkalian tubuh dan menyingkirkan toksin
2. Mengatasi masalah sistem penghadaman seperti sembelit, loya dan ketidakcernaan
3. Bertindak sebagai diuretik semulajadi untuk mengurangkan sembap dan bengkak
4. Digunakan secara tradisional sebagai antihistamina untuk melegakan masalah pernafasan
5. Digunakan secara tradisional untuk meningkatkan penghasilan dan kualiti susu badan


#korang tau tak? Alfalfa juga dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Yela, dengan ciri akar tunjangnya yang unik membolehkannya 'membekalkan' nutrisi dari bumi =)


Bagaimana dengan Alfalfa Complex Shaklee?

Alfalfa Complex ialah Shaklee Signature Formula yang mula dikembangkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950an. Hanya alfalfa berkualiti tinggi (Medicago sativa) dari California digunakan dalam Alfalfa Complex. Hal ini untuk memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Medicago sativa mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar. Daun-daunnya hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.

Setelah dikeringkan, daun-daun akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Lagi istimewa, keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

Oh ya! Ia diprodukkan dalam 2 saiz,
1. Kecil- mempunyai 330 tablet
2. Besar- mempunyai 700 tablet

Lagi best, Alfalfa Complex ni tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia.

Alfalfa Complex ni sesuai untuk lelaki dan perempuan. Tapi awas! Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Lagi.... korang tau tak ianya kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral. Malah, setiap sajian,iaitu 10 biji Alfalfa Complex membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan segelas susu. So, manfaat Alfalfa Complex memang superb la untuk pengetahuan korang.


Nak cuba tablet-tablet yang kaya dengan 300 jenis vitamin dan mineral ni?
Mudah je! Hubungi Fiefi.
012- 266 0427
Emel: sayafiefi@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...