Saturday, 12 December 2015

Sejarah Shaklee #1: Permulaan hidup Dr. Shaklee disahkan menghidap penyakit Tuberculosis


Semasa Dr Shaklee dilahirkan, beliau sudah disahkan oleh bidan dan juga doktor bahawa umur beliau tidak panjang kerana mengalami sakit Tuberculosis. Ini berlaku kepada ramai bayi yang masih kecil kerana keadaan persekitaran yang tidak sihat akibat aktiviti perlombongan di kawasan penginapan famili beliau. 
Martha Shaklee iaitu ibu Dr Forrest tidak berputus asa untuk merawat beliau yang masih kecil. Ibu bapa beliau mengambil keputusan untuk berpindah ke Moorhead, Iowa dimana mereka memulakan kehidupan baru di ladang pertanian dan memberi makanan herba dan tumbuh-tumbuhan yang sihat kepada Dr Forrest. . 
Atas usaha ibu bapa yang tidak pernah putus asa, beliau akhirnya berjaya sembuh dari penyakit beliau sehingga berazam untuk membantu lebih ramai orang untuk menjadi sihat seperti beliau. Maka terhasillah Vitalized Minerals pada tahun 1915 semasa beliau berumur 21 tahun.

012 266 0427
Fiefi Ira
Pengedar Shaklee Changlun
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...