Thursday, 27 April 2017

6 Manfaat Vitalea Iron Formula Shaklee Yang Super Wow!

Vitalea Iron Formula Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia iaitu pada tahun 1915. Wow, cuba kira dah berapa tahun ia bertahan dalam pasaran!


Sesuai untuk entri kali ini jom kita ketahui apa manfaat utama Vitalea ni. Terdapat 6 manfaat utama Vitalea yang perlu kita ambil tahu, iaitu:


  1. Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh, dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus  dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  2. Pelengkap nutrisi  - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia
  3. Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  4. Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  5. Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta  menjaga kesihatan tiroid
  6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati

Vitalea merupakan pilihan terbaik bagi insan-insan yang mahu mengekalkan tahap kesihatan mereka.

Bagaimana dan apakah usaha yang anda pilih untuk mengekalkan tahap kesihatan anda pada masa akan datang?

Lagipun, mencegah itu lebih baik dari mengubati bukan?

Jom sama-sama nikmati manfaat Vitalea Iron Formula yang super wow ni!

Sharing is caring,
Fiefi Ismail si Pengedar Shaklee Yang Best !

Tuesday, 25 April 2017

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin B.

Entri kali ni nak bercerita tanda-tanda bila badan kita kekurangan vitamin B. 

Vitamin B ni vitamin yang larut air jadinya ia tidak disimpan dalam badan kita. So, kita perlu dapatkannya melalui diet pemakanan.

Vitamin B juga ada 8 kumpulan, nanti Fiefi cerita kat entri lain ye pasal 8 kumpulan ni.

So, secara umumnya antara simptom-simptom berikut berlaku sekiranya anda kurang vitamin B.

-mudah marah
-kurang selera makan
-cepat letih
-kurang fokus
-mengalami tekanan perasaan
-sesak nafas

Kesan kekurangan vitamin B ni boleh menyebabkan:

-sistem saraf lemah
-pembentukan sel abnormal
-anemia
-depresi
-kehilangan daya memori
-insomnia
-mengganggu fungsi otak yang boleh meningkatkan risiko sakit jantung

Haa... bahaya kan...badan kita ni amanah buat kita ye..jaga elok-elok. Mencegah lebih baik dari mengubati :)

Pastikan pemakanan harian kita ada vitamin B setiap hari. Nak senang, telan je B Complex . Mudahkan :)



Sharing is caring,
Fiefi Ismail si Pengedar Shaklee Yang Best !

Monday, 24 April 2017

9 Manfaat Utama B-Complex Shaklee Yang Super Best!

B-Complex Shaklee, adalah vitamin B yang merangkumi kesemua 8 kumpulan vitamin B yang ada di dunia ni. Sebab itulah ia sangat best! Siapa yang mengambilnya pasti tahu bagaimana tahap ke'best'an B-Complex ni. Tahniah! Bagi siapa yang dah pilih. Bagi yang belum cuba, meh kita baca dulu apa manfaat yang boleh kita peroleh melalui B-Complex ni. 


9 Manfaat Utama B-Complex Shaklee
  • Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan atau kelesuan
  • Melawan tekanan - memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambuut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian atau fokus
  • Mencegah anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perleche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan atau alergi


Jom sama-sama kita nikmati ke'best'an 8 kumpulan vitamin B ni! 

Sharing is caring,
Fiefi Ismail si Pengedar Shaklee Yang Best !

Sunday, 23 April 2017

Misi 234 . Ayuh bangkit !

Oh no ! Dah bulan keempat di tahun 2017, tapi hari ni baru muncul entrinya ?Hahaha... janji tinggal janji ni. Jangan ikut ye perangai buruk camni.

Apa-apapun 2017, tahun bermulanya kehidupan sebagai seorang ibu anak tiga. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Moga diri ini terus istiqamah dan buat yang terbaik dalam misi 234 ni. Yang penting, sabar, redha, positif dan buat kerja anda! Jangan dilayan emosi yang merundum. Bangkit !
Maaf lah entri permulaan 2017 ni banyak pesanan untuk diri sendiri. haha. Moga yang setia membaca entri dan singgah di blogfiefi.blogspot.my ni juga Fiefi doakan agar dipermudahkan dan berjaya urusan kalian.
Pesanan Fiefi, jaga nawaitu serta sentiasa ingat target kita dalam membuat sesuatu kerja untuk membantu kita berdisiplin dan istiqamah agar kejayaan dapat terukir. 

Usaha habis baik! Bertindak ok jangan duk diam je tak jadi camtu.

Semoga berjaya Fiefi dalam Misi 234.

Akhir kata, bangkit!

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...